Friptura De Rata
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Pentru friptura asta extraordinara,am urmat indicatiile lui Gordon Ramsey.Atata doar ca eu am marinat putin carnea .A iesit ceva tare bun.Simplu,rapid si extrem de savuros !
INGREDIENTE:
-2 piepti de rata
-sare,piper
-ptr marinata:
ulei de masline
salvie
usturoi
piper
fulgi de ardei iuti
MOD DE PREPARARE
-iata aici cum face Gordon Ramsey si eu am urmat cum a zis el, a propos de modul de gatire
-crestati pielea ratei intai pe lung apoi pe diagunala sa se faca mici romburi,pentru a permige grasimii sa se topeasca mai usor
- am marinat carnea in ingredientele mentionate de seara pana a doua zi la rece
-se scoate din mainata se presara cu sare si piper
-se rumenesc pieptii intr-o tigaie antiaderenta,punandu-i de la inceput,in tigaia rece,cu pielea in jos,aprox 5-6 minute,apoi se intorc pe partea carnoasa si se mai tine pana se inchid porii si se rumeneste putin,dupa care se pun la cuptor(cuptorul preincalzit la 200 *,impreuna cu vasul in care veti pune carnea ) pentru 6-8 minute.Eu nu am mai adaugat nimic pe langa carne (vin sau supa).
-grasimea care s-a scurs in tigaie,la prajit o puteti folosi la prajit cartofii pentru garnitura.,vor fi tare gustosi.
-scoateti-o din cuptor,lasa-ti sa se odihneascacateva minute, apoi taiati felii cam de 1 deget in diagonala
-noi am manat friptura cu piureul meu si sos de merisoare