Friptura De Rata
Sursa Friptura de rata

articol scris de anditudor.blogspot.c blog anditudor.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Foarte simplu si extrem de bun.
2 pulpe si pieptul de la o rata, sare, piper, boia, vin alb si putina rabdare.
- se incinge cuptorul la 400F
- se asezoneaza pulpele si se pun intr-o tava ce merge la cuptor
- se toarna o cana de vin alb
- se stropeste friptura des, cam la 15-20 de minute (eu folosesc o pipeta uriasa speciala pt fripturi)
- este gata in aproximativ 60 de minute sau cand s-a rumenit frumos
Am servit-o langa roasties:
- 2 cartofi rosii se curata de coaja, se spala si se taie cuburi maricele
- se pun la fiert in apa cu sare pt 15-20 minute, sa fie fierte pe jumatate
- se tavalesc prin malai grisat amestecat cu sare si patrunjel tocat marunt
- se pun intr-un singur strat, se stropesc cu ulei de masline si se dau la cuptor pana se rumenesc frumos (ai mei erau destul de palizi si dupa 30 de minute :))) insa erau f buni, moi in interior si crocanti in exterior)