contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Friptura De Rata Si Pui Cu Vin, La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

by Alice albinutza

Am primit o raţă, ....raţă leşească de felul ei,...o raţă de curte, crescută bio, eco sau cum li s-or mai zice.
Cotrobăind pe internet am dat peste mai multe reţete de friptură de raţă, dar până la urmă a trebuit să improvizez ceva, având în vedere că fiind raţă de curte, avea o carne mult mai aţoasă decât e in general carnea de raţă de magazin, iar pielea era ceva gen şoric..:))
Aşadar ingrediente:
  • un piept şi două pupe de raţă,
  • nişte pulpe de pui, puse în eventualitatea în care eşuează complet raţa, să avem totuşi ceva de mâncat,
  • sare, enibahar, tarhon (foarte puţin), boia de ardei dulce, delikat, frunze dafin, ulei,
  • 250ml vin alb, demidulce
Se scoate pielea (în cazul meu - şoricul) de pe pieptul de raţă şi se spală bine cu apă rece.
Se vor pune bucăţile de carne într-un castron, după care se vor freca foarte bine cu ulei, sare, delikat, enibahar, tarhon, boiaua de ardei şi frunzele de dafin. Peste toate se va turna 100 ml vin alb demidulce. Se va acoperi totul cu o folie şi se va lăsa la frigider cam 2-3 ore.
Apoi se vor aşeza toate bucăţile de carne într-o tavă, sau vas yena, se va mai turna restul de 150ml vin şi puţintică apă rece.
Se dă toul în cuptorul încins aproximativ 100 minute, stropindu-se carnea din 15 în 15 minute. După vreo 60 de minute e bine să scoateţi carnea de pui, care va fi gata mult mai devreme, lăsând în continuare raţa să se rumenească frumos.
Friptura de raţă va fi foarte gustoasă, vă va trebui doar ceva mai multă răbdare, decât pentru o friptură obişnuită, să zicem.
Poftă Bună!
*** Cer scuze cititorilor şi privitorilor mei de blog...nu am poze cu produsul final. Întrucât audienţa a fost foarte încântată, s-a uitat complet de blitz.



Articol recomandat de alice-albinutza.blogspot.com