Friptura De Rata Pe Varza In Vas Roman
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Sincer va spun ca habar nu am daca asta este reteta traditionala de rata pe varza. Cand am pregatit-o nu am consultat nici un soi de carte de bucate, ci am gatit in functie de gusturile noastre. Rezultatul a fost absolut delicios.
Ingrediente
1/2 varza mare alba
1 morcov mare
3 linguri bulion
marar
cimbru
sare
piper
boia
carne de rata (eu am folosit pieptul si pulpele)
Mai intai am pus la inmuiat vasul roman in apa. Se tine in apa cam 20 de minute.
Apoi am taiat fin varza si am amestecat-o cu morcovii rondele.
Am pus varza direct in vasul roman si peste ea am turnat un sos facut de bulion, sare, piper, marar, cimbru pe care l-am diluat cu apa pentru a se putea amesteca mai bine cu varza.
Peste varza am pus carnea de rata sarata si condimentata cu boia.
Am acoperit vasul roman si l-am pus in cuptorul rece. In principiu dureaza cam doua ore pana este gata, iar acesta este rezultatul :) .
Pofta buna!