contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Friptura De Rata La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente:
- 1 rata de 1,5 kg
- 4 catei de usturoi
- 4 fire de cimbrisor proaspat
- 20 ml ulei de masline
- sare, piper
- cimbru uscat tocat marunt
Mod de preparare:
Se spala rata, se sterge cu un sevet de bucatarie si se freaca cu sare. Se curata cateii de usturoi, se cresteaza pe jumatate si se baga in cavitatea ratei impreuna cu o lingurita de sare si firele de cimbrisor proaspat. Se aseaza rata intr-o tava, se presara cu cimbru, piper si ulei, se adauga o cana de apa, se acopera cu folie si se introduce tava in cuptorul incins in prealabil. Dupa aproximativ 30 de minute se ia jos folia, se intoarce rata pe pareta cealalta, se acopera din nou cu folie si se mai lasa asa 30 de minute in cuptor. Dupa ce carnea a inceput sa se desprinda de pe os se inlatura folia si se lasa sa se prajeaza in cuptor inca 1 ora, timp in care se intoarce de pe o parte pe alta si se stropeste cu propria grasime infierbantata din tava. Se rumeneste bine si apoi se serveste impreuna cu o garnitura de cartofi piure si neaparat muraturi...pofta buna!

Nota:
Inainte de a gati rata trebuie sa stiti ca aceasta carne contine mai multe grasimi decat carnea de pui sau de curcan. Este o carne mai tare care necesita un timp mai indelungat la preparare...cu rabdare insa veti avea o carne cu un gust deosebit de gustos...

Articol recomandat de gatindcumira.blogspot.com