Friptura De Pulpe De Curcan
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE :
-4 pulpe de curcan
-2-3 Lg (linguri) zahar brun
-condimente pentru carne de pui ,dupa gust ( eu am avut de kotany si mi s-au parut foarte bune)
-1 Lg praf de usturoi deshidratat
-1 Lg praf de ceapa deshidratata
-sare,piper
-3 Lg sos soia
-sirop de artar sau miere
-1 morcov mare
-1 patranac
-2 catei de usturoi
-2 ramurele de rozmarin
-1 ceasca supa de pui
-100 ml vin alb dulce
MOD DE PREPARARE
-parca v-am mai spus ca in piata la matache este un stand,chiar la intartea in piata,unde gasesti felurite condimente,inclusiv ceapa si usturoiul deshidratate,care ,la cerere ti le maruntesc ei intr-o rasnita de cafea.Eu am vrut anason stelat, 3 bucatele si cum nu puteau sa-l cantareascaca era pra putin,mi l-au facut cadou !!!!!!!Se pare ca patronul e indian si te poti intelege, a propos de ce condimente vrei.Ori in Bucuresti suntem o gramada de blogeri doritori de condimente.Si la ei nu sunt scumpe.Mie asa mi s-a parut.Erau cam scumpe semintele de fel de fel,dar altfel preturi accesibile.Sa revenim la ale mele :
-condimentele pentru pui se amesteca cu praful de usturoi,cel de ceapa,si zaharul brun,apoi se freaca carnea cu amestecul rezultat si se da la rece pentru 1 ora.
-forma in care se da friptura la cuptor se unge cu ulei se aseaza legumele taiate felii si ramurelele de rozmarin
-se aseaza pulpele de curcan peste legume,se ung cu sos de soia si siropul de artar sau mierea,se adauga supa de pui si vinul si se da la cuptoul incins peste mediu,cam la 210* C .Se unge din cand in cand cu sosul din tava.Dupa circa 15 minute,dupa ce pulpele s-au rumenit se ntorc pe cealalta parte si se lasa sa se rumeneasca bine,ungand carnea din cand in cand cu sosul din tava.Cand furculita intra usor in carne,sunt gata.
Noi am manat friptura asta cu piure de cartofi si ciuperci trase in unt si legumele din sos.