Friptura De Pui Si Ciuperci, La Cuptor
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Cum demult nu mai facusem friptura de pui intreg si familionul si-a manifestat pofta,m-am conformat.Mai ales ca am primit un borcanel de condiment special pentru friptura de pasare ,de la cotany si am vrut sa-l incerc.N-a fost rau,ba chiar gustos.
INGREDIENTE :
-1 pui intreg
-sos soia (eu am folosit unul mai dulce)
-amestec special pentru friptura de pasare de la Kotany
-boia iute
-piper cu lamaie ( am devenit fana a acestui condiment,care merge grozav cu fripturile,gratarele )
-1 ceasca cu supa de pui
-1/2 ceasca vin alb sec
ptr garnitura :
-aprox 800 g ciuperci champignon cu palaria mare
-unt
-sare, piper cu lamaie
-parmezan ras
-1/2 ceasca de supa de pui sau apa sau vin
-patrunjel
MOD DE PREPARARE :
-am stropit puiul cu sos de soia apoi l-am condimentat cu toate condimentele din lista si l-am masat putin,dupa care l-am dat la rece o jumatate de ora
-apoi am taiat cepele in bucati mari,am zdrbit usturoiul si am umplut puiul cu ele.
-am adaugat supa si vinul si am dat la cuptor,avand grija sa-l stropesc din cand in cand cu sosul din tava.L-am tinut cam 50-60 de minute,pana cand ,intepand pieptul zeama care iese este limpede,fara sange.Dupa 20 de minute de cuptor,am intors puiul pe burta si l-am lasat 15 minute sa se rumeneasca si spatele,apoi l-am intors la loc pe spate,pana la sfarsit.Nu uitati sa-l stropiti din cand in cand cu sosul din tava.
Imi pare rau ca am uitat sa pozez puiul dupa ce l-am scos din cuptor,dar cu proxima ocazie am s-o fac.
-ciupercile le-am spalat bine,le-am asezat intr-o tava unsa cu putin ulei,cu piciorusul in sus,le-am condimentat si am pus cate un cubulet de unt pe fiecare,am adaugat si putina supa de pui in tava,cam1/2 de ceasca si am dat la cuptor (alaturi de pui,le-am gatit de-o data ).Le-am stropit si pe ele din cand in cand cu sosul format in tava.Dupa 10 minute am adaugat parmezanul ras,si le-am mai lasat aprox 10 minute.La sfarsit le-am scos si le-am presarat cu patrunjel tocat si piper proaspat macinat.
-Pofta buna!