Friptură De Pui La Cuptor, Cu Portocale
articol scris de Didona157 blog aromele.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cumpără puiul și pune-l la macerat cu o zi inainte și va ieși excelent.
Am avut un pui mai mare, refrigerat. Mai întâi se taie bucăți, se curăță, se pârlește. Se crestează carnea, ca să intre condimentele peste tot.
Pregătim un sos din 1/2 linguriță cu miere, sare, piper, ghimbir ras (eu am avut ghimbir confiat și a fost foarte bun și acesta), o ceașcă de ulei, zeama de la 1-2 portocale. Frecăm puiul cu sosul, îl punem în vasul care va merge la cuptor și turnăm deasupra sosul rămas.
Astfel preparat îl dăm la rece, până a doua zi.
Apoi îl dăm la cuptor, în vas acoperit, crica 40 de minute. Din când în când, întoarcem carnea.
Deși nu am pus multe lichide, friptura mea avea multă zeamă.
Pentru a scădea zeama șia se rumeni carnea, lăsăm friptura să se coacă, in ultimele 15 minute, fără capac.
Iese atât de fragedă că se rupe singură, iar pieptul (partea preferată de mine) nu e deloc ațos,.
Nu se simte nic un gust ciudat de fructe, dar dispare acel gust neplăcut de carne fadă, care mie nu-mi place.
Poftă bună, că aveți la ce.