Friptura De Pui La Cuptor, Cu Cartofi Si Herbes De Provence (roasted Chicken With Potatoes And Herbes De Provence)

articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Stiu, friptura de pui cu cartofi e cea mai simpla reteta care poate exista pe fata pamantului. Dar, cum noua ne place tare mult si o fac foarte des, mai ales cand n-am timp de o mancare sofisticata, m-am gandit s-o impartasesc cu voi. Tipul acesta de friptura e foarte versatila, pentru ca o poti aroma de fiecare data cu alceva: ierburi italiene, curry indian, sau simplu cu sare si piper. De data asta am ales combinatia mea preferata: herbes de Provence :)
Ingrediente pentru 6 persoane:
- 1 pui intreg, fara cap, curatat bine pe dinauntru.
- 2 kg cartofi, curatati si taiati felii pe lung
- 200 ml vin alb
- 2 lingurite herbes de Provence
- 3 linguri ulei
- sare, piper dupa gust
Mod de pregatire:
- Mai intai trebuie sa incalzesti bine cuptorul (la 180 C)
- Intr-un castron mare pune cartofii, 1 lingurita herbes de Provence, 2 linguri ulei, sare si piper. Cu mainile amesteca bine, ca sa acoperi cartofii cu toate condimentele.
- Intr-o tava mare pune puiul cu pieptul in jos si unge-l cu restul de ulei, herbes de provence, sare si piper. Pune cartofii langa pui. Toarna vinul cu grija in tava.
- Pune tava in cuptor pentru 25 de minute. Intoarce puiul cu pieptul in sus si mai lasa 20- 35 de minute, sau pana ce carnea e facuta. Daca sosul din tava se arde, mai adauga putin vin.
- Cand puiul s-a aurit, scoate-l pe un platou si serveste-l cu cartofii aurii si eventual ciuperci.