Friptura De Pui Cu Sos De Usturoi Si Patrunjel
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Iata o alta reteta cu pui simpla, dar cu un sos delicios !
INGREDIENTE :
-1 kg de pulpe superioare cu os
-1 lingura de boia de ardei dulce (sau boia dulce si iute in proportiile dorite)
-10 catei de usturoi
-1 legatura de patrunjel ,tocata
-60 ml coniac
-1 foaie de dafin
-1 ceasca de supa de pui
-sare,piper dupa gust
MOD DE PREPARARE :
-amestecati boiaua cu sare si piper,apoi tavaliti pulpele prin acest amestec,sa fie imbracate peste tot de boia
-prajiti cateii de usturoi,necuratati de coaja cu o lingura de ulei,pentru 1-2 minute,pana se rumenesc usor,apoi scoateti-i si lasati-i sa se racoreasca
-in acelasi vas,eventual mai adaugati o lingura de ulei,daca e nevoie,prajiti pulpele de pui pe ambele parti ,dupa care adaugati coniacul si lasati sa se evapore alcoolul,circa 30 de secunde,1 minut,dupa care adaugati supa si foaia de dafin,reduceti focul,acoperiti vasul cu capac si lasati sa se inabuse 10 minute.
-intretimp,curatati usturoiul de coaja,cateii vor iesi foarte usor,tocati patrunjelul si dati totul prin blender,sau intr-un mojar,pana se formeaza o pasta
-adaugati pasta de usturoi si patrunjel in vasul cu carnea,amestecati si mai lasati sa fiarba la foc mic ,inca aproximativ 10 minute sau pana cand carnea e gata.Incercati cu furculita,sa patrunda usor.
-presarati patrunjel tocat si serviti alaturi de garnitura dorita
-Eu le-am servit alaturi de ciuperci si salata de rucola .