contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Friptura De Pui Cu Cartofi Si Unt

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente:
- 2 linguri de usturoi (pisat)
- 1 lingurita sare
- 3 / 4 linguriţă de piper negru proaspăt măcinat
- 1/ 2 linguriţa salvie uscata tocata
- un pui
- 12 buc cartofi roşii taiati felii
- 2 linguri de unt, topit
Mod de preparare:
Amestecati 1 1 / 2 linguri de usturoi, 1 / 2 lingurita sare, 1 / 2 lingurita piper, si salvie într-un castron mic. Spalati puiul si slăbiţi pielea de pe piept şi copane (desfacand pielea cu degetele, împingând uşor între piele şi carne). Ridicaţi extremităţile aripilor şi copanelor pe spate. Frecaţi puiul sub piele cu amestec-ul de usturoi. Asezati puiul in tava cu pieptul in sus si stropiti cu ulei. Introduceti tava in cuptorul incins in prealabil si lasati asa timp de 20 de minute. Intre timp spalati cartofii curatati si taiatii felii si amestecatii cu unt, 1 1 / 2 lingurite usturoi, 1 / 2 linguriţă de sare şi 1 / 4 lingurita piper. Aranjaţi în jurul pui-ului in cuptor. Coaceţi timp de 1 oră sau până când vedeti ca pielea s-a rumenit bine. Cand totul este gata, opriti focul si mai lasati tava in cuptor aproximativ 10 minute.
Serviti totul cu o salata de legume proaspete...pofta mare!
Nota:
Mici secrete in alegerea cartofilor optimi pentru diverse mancaruriCand sunt gatite alimentele, se urmaresc doua elemente: aspectul si gustul. In cazul cartofilor, acestea depind de cantitatea de amidon. Cartofii uscati, pufosi, fainosi sunt cei cu un continut ridicat de amidon si sunt responsabili pentru un aspect tentant atunci cand sunt copti sau prajiti. Se sfarama atunci cand sunt fierti.Cartofii cu aspect cerat, zemos au un continut mai scazut de amidon si raman fermi, cu un aspect placut atunci cand sunt fierti in apa. Sunt potriviti pentru salate. Se pot, de asemenea, coace, pastrandu-si aspectul, insa isi pierd din textura catifelata.


Articol recomandat de gatindcumira.blogspot.com