Friptura De Pui Cu Busuioc Si Branza De Capra
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
INGREDIENTE ( PTR RETETA ):
-4 piepti de pui cu os si piele
-vreo 20 de frunze de busuioc (marturisesc ca nu le-am numarat) verzi
-300 g branza de capra rasa amestecata cu o lingurita de smantana.(noi am avut o branza de capra frantuzeasca si extrem de scumpa,care nu trebuia rasa,era mai cremoasa ,ca sa zic asa )
-sare mai grunjoasa,ca sa nu zic fleur de sel
-piper
MOD DE PREPARARE:
-se desprinde usor pielea de pe pietul de pui si se pun frunzele de busuioc una langa alta,pana acoperim toate suprafata
asta-i branza care am folosit-o noi,e scumpa ,asa ca puteti cumpara branza romaneasca de capra,rasa pe razatoare mica,eventual amestecata cu o lingurita de smantana
-si pusa peste stratul de frunze de busuioc
-se pun pieptii,presratai cu sare si piper ,in tava,in cuptorul incins la 200*c
-dupa ce s-au rumenit si copt,incercam cu furcutita,dupa cum se vede trebuie sa ramana suculenti nu iasca,ii scoatem si-i servim .Am uitat sa notez timpul,pentru ca am controlat ce se intampla in cuptor:Cand au fost rumeniti,i-am scos.cred ca dupa 35-40 de minute.Data viitoare am sa notez timpul si am sa vi-l spun.
-in cazul meu ,i-am mancat cu o salata de rucola cu ceapa rosie si rosii cherry.
Rar ati mancat un piept de pui atat de bun ,va asigur !