Friptura De Pui Cu Ardei
Sursa Friptura de pui cu ardei
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru iubitorii de carnita de pui si nu numai...
Ingredientele folosite de mine:
- o pulpa si doua aripi de pui
- 2 catei usturoi
- 2 ardei
- 2 rosii
- jumatate de pahar cu vin alb
- sare
- ulei de masline
Spalam intii de toate ardeii, ii stergem bine de apa, ii taiem ii doua si eliminam partea alba, semintele si codita domnilor ardei, apoi ii taiem feliute (daca doriti sa dea mai bine in poze, puteti taia feliile mai groase, eu le-am taiat subtirele). Separat, spalam rosiile, le stergem bine de apa si le taiem cuburele (atentie rosiile trebuie sa fie coapte bine)...
Intr-o tigaie de prajit, infierbintam un pic de ulei si punem puiul (eu am pus ce-am scris mai sus, deh, familia mea e mica si nu mincam un pui intreg), pe care l-am spalat si le-am taiat bucati, adaugam si usturoiul curatat, spalat si uscat de apa (nu-l taiem, il punem intreg) si rumenim un pic pe ambele parti carnea (eu mai putintel, ca evit sa prajesc mult)...
Adaugam vinul, lasam pret de 2- 3 minute, dupa care adaugam rosiile cuburele, saram dupa gust, acoperim cu un capac si lasam la foc mic timp de cca 50 de minute, bineinteles ca din cind in cind intoarcem carnea.
Ultimele minute lasam fara capac ca sa se evapore lichidul lasat de rosii, dar nu lasam sa se evapore de tot, pentru ca un deliciu sosuletul lasat cind il servim.
Rapid si gustos, pot spune... delicios.
Pofta buna !!!