Friptura De Porc
Sursa Friptura de porc

articol scris de myfancycake blog My Fancy Cake
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru sarbatorile de Craciun dar si pentru o petrecere aniversara aceasta friptura va fi cu siguranta pe placul musafirilor si al familiei.
Ingrediente: 1 bucata cotlet de porc (aprox. 1 kg), 1 bucata de piept de porc (aprox. 1 kg), 150 gr costita afumata, 200 gr pasta de ardei, cimbru, piper, sare, 4 linguri ulei, 6 catei de usturoi
Taiem costita in feliute mici.
Intre timp pregatim bucatile de carne. Condimentam carnea cu sare, piper si cimbru si o prajim usor pe toate partile in cele 4 linguri de ulei.
Transferam bucatile de carne intr-o tava de friptura si le ungem cu pasta de ardei, apoi le acoperim cu feliile de costita.
Acopertim tava cu un capac sau cu o folie de aluminiu si dam la cuptor timp de 1 ora. Dupa o ora scoatem capacul adaugam cateii de usturoi feliati si mai dam la cuptor necoperit inca 20 de minute (pana cand se rumeste frumos),
Scoatem friptura din tava si o feliem. Rasturnam tot sosul in blender si il pasam.
Aranjam feliile de carne intr-o tava termorezistenta si le acoperim cu sos.
Introducem tava in cuptor pana cand friptura este frumos rumenita.
Servim alaturi de cartofi copti, piure sau orez.