Friptură De Porc La Cuptor Cu Fasole
articol scris de Gatind cu Mira blog gatindcumira.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 500 gr carne porc (muschiulet)
- 4 linguri ulei
- 4 frunze salvie
- 2 catei usturoi
- 4 frunze busuioc
- 4 fire patrunjel
- 1 conserva fasole de 400 gr
- 1/2 conserva rosii intregi de 400 gr
- sare, piper, boia
Mod de preparare:
Carnea de porc o stergem bine cu un servetel. Impanam bucata de carne cu un catel de usturoi (taiem usturoiul felii si facem mici incizii in carne si introducem acolo feliile). Frecam bine carnea cu sare si piper. Il asezam intr-o tava care merge la cuptor. Presaram putina boia deasupra. Intr-un vas mic incalzim uleiul, adaugam celalalt catel de usturoi felii si frunzele de salvie. Lasam sa stea apoi 5 minute sa se aromatizeze uleiul. Scoatem usturoiul din vas iar uleiul si salvia le turnam peste carne. Adaugam si 1/2 pahar apa in tava, acoperim cu folie (sa fie perfect sigilata) si dam la cuptor la 220C pentru 1 1/2 ore. Cu 10 minute inainte de a fi gata carnea, scurgem conserva de fasole si rosiile de suc. Rosiile le rupem cu o furculita. Le punem intr-o strecuratoare si condimentam cu sare si piper. Adaugam patrunjelul si busuiocul tocat. Lasam la scurs 10 minute. Cand e gata carnea, scoatem folia, adaugam garnitura de fasole cu rosii de jur imprejur (o amestecam putin cu sosul din tava) si mai lasam 10 minute la cuptor, fara folie, cat sa se incalzeasca garnitura. Scoatem tava din cuptor si acoperim cu folie de aluminiu 10 minute, ca friptura sa devina suculenta. Daca ati taia-o imediat sucul din carne s-ar scurge si friptura ar deveni uscata.
Nota:
Cu toate ca aceasta reteta pare greoaie sa stiti ca nu este chiar asa de dificila si efectul este cu siguranta unul perfect. Despre fasole trebuie sa mai stiti ca boabele de fasole sunt o sursa majora de fibre solubile ce au capacitatea de a acapara calculi biliari ce contine colesterol si de a-l elimina din organism inainte de a fi absorbit. Studiile au aratat ca ingerarea unei cesti de boabe de fasole gatite pe zi poate scadea valoarea colesterolului cu 10% in 6 saptamani. Datorita continutului ridicat de fibre din fasole, acestea confera senzatia de satietate o perioada indelungata, ferindu-ne de mancaruri nocive.