Friptura De Porc Cu Sos La Cuptor
articol scris de lily-musat blog lily-musat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cea mai buna fripturica de porc cu sos mancata vreodata. Garnitura de cartofi intregeste tabloul perfect al gurmandului :))
Ingrediente (pentru 3-4 persoane):
- 500 grame de carne de porc (eu am folosit muschi, dar avea pe margine si putina grasime)
- 3 cartofi mari
- 1 cana cu rosii in bulion
- 2 linguri de pasta de rosii
- 2-3 catei de usturoi
- 1 pahar de vin rosu
- optional: putin cascaval (de razuit pe cartofi)
- sare/piper/ulei de masline.
Preparare:
Asezonati carnea si frigeti-o pe aragaz in gril, doar 2-3 minute pe fiecare parte. Puneti-o apoi intr-un vas, adaugati rosiile amestecate cu pasta de rosii, vinul si 2-3 polonice de apa.
Taiati cartofii felii subtiri, asezonati cu sare si piper. Puneti-i intr-un vas mai micut. Turnati peste ei 1/2 cana de apa si 1-2 linguri de ulei de masline. Calculati in asa fel incat sa aiba loc ambele vase in cuptor in acelasi timp.
Introduceti-le la cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 1 ora si jumatate.
Dupa ce scoateti carnea, adaugati usturoiul pisat si amestecati. Pus la sfarsit, usturoiul va da carnii (care se va topi in gura) un gust extraordinar de bun.
Eu am razuit deasupra cartofilor putin cascaval.
Serviti cu o salata verde!
POFTA BUNA!