Friptură De Porc Cu Sos De Muştar
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
500 gr pulpă de porc, 6 cartofi, 2 căţei de usturoi, o lingură de muştar, jumătate de ceaşcă de vin, 2 linguriţe condiment Delikat, cimbru, mărar, o lingură de făină, 2 linguri de ulei, sare, piper măcinat şi boabe.
500 gr pulpă de porc, 6 cartofi, 2 căţei de usturoi, o lingură de muştar, jumătate de ceaşcă de vin, 2 linguriţe condiment Delikat, cimbru, mărar, o lingură de făină, 2 linguri de ulei, sare, piper măcinat şi boabe.
Mod de preparare:
Se spală carnea, se şterge cu un şerveţel sau prosop de bucătărie, se taie felii de grosimea unui deget, se condimentează cu sare şi piper pe ambele părţi şi se aşează într-o tavă.
Într-un bol se pun 8 linguri de apă şi se amestecă împreună cu o jumătate de linguriţă condiment Delikat până la dizolvarea completă, apoi se toarnă în tavă.
Se curăţă usturoiul, se spală şi se taie bucăţi ce se pun peste carne. În tavă se adaugă uleiul, se presară cimbru, piper boabe şi se dă la cuptor, la foc potrivit.
Când carnea e pe jumătate coaptă se toarnă vinul şi se mai lasă până carnea devine moale.
Se curăţă cartofii, se spală, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă cu sare.
Sosul se prepară astfel: într-un vas cu 100-150 ml apă, se presară puţină sare şi se pune pe foc potrivit, iar când fierbe,
se adaugă muştarul, apoi făina în ploaie amestecând în continuu să nu se formeze cocoloaşe.
Se condimentează cu sare şi piper după gust şi se ia de pe foc.
Când friptura e gata, se serveşte caldă împreună cu sosul de muştar şi cartofii scurşi de apă. Pe cartofi se presară puţin mărar.
Poftă bună!