contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Friptură De Porc Cu Sos De Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 1/2 kg carne de porc,
- 5-6 catei de usturoi,
-1 ceapa,
- 1 morcov,
- 1 cana vin alb,
- 1 cana supa de legume,
- 1 cana ulei de masline,
- 200 g slanina afumata,
- 300 g ciuperci,
- sare, piper, verdeturi
Mod de preparare:
Carnea se cresteaza pentru a se crea mici buzunare, se unge cu ulei de măsline, se asezonează cu sare, piper, se taie usturoi şi slănină bucăţi şi se introduc în micile buzunare, se înfăşoară în folie de aluminiu în care se mai pun câţiva căţei de usturoi în coajă, câteva bucăţele de ceapă, feliuţe de morcov şi puţină supă de legume. Se introduce la cuptor la foc mic şi se verifică astfel încât pachetul să fie cât mai etanş şi să nu curgă zeama. Între timp se curţă ciupercile, se taie ceapa mărunt şi se căleşte în ulei de măsline sau unt, se adaugă ciupercile tăiate cubuleţe, puţină zeamă de legume, se asezonează cu sare şi piper şi se lasă la foc mic. Când sunt aproape gata se adaugă puţin vin alb şi se mai lasă puţin să se pătrundă. După 1 oră se desface folia de aluminiu de pe friptură, se stropeşte cu vin şi se mai unge cu puţin ulei de măsline. Se mai lasă 10 minute la foc mai mare, fără folia de aluminiu, pentru a forma o uşoară crusta aurie. Se taie felii, se ornează cu verdeaţă şi se serveşte împreună cu sosul de ciuperci. Se mai poate adăuga peste sos şi smântână.
Notă:
Atunci când pregătiţi porşiile pentru a fi servite vă folosiţi de imaginaţie, insă daca veţi aşeză friptura peste care turnaţi sosul lângă legume proaspete nu veţi mai avea nevoie şi de altă garnitură. Ideea principală va fi să savuraţi gustul fripturii şi al sosului de ciuperci. Poftă bună!