Friptura De Porc Cu Sos De Ciuperci Si Cardamon
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Reteta asta m-a cucerit iremediabil. Atat de delicata, atat de cremoasa si eleganta incat ai zice ca se obtine numai prin eforturi supraomenesti si e nevoie de o delicatete neasemuita. De fapt este simpla si rapida si are nevoie de 2-3 ingrediente alese mai cu grija.
Dar sa nu ne mai lungim cu vorba, aveti nevoie de:
carne de porc
sare, piper
6-7 ciuperci champignon mari
1 ceapa mare
2 catei de usturoi
100 grame smantana pentru frisca de la Lactitalia
1 lingura de faina (optional)
2 lingurite de unt
2-3 lingurite de cardamon
sare
Carnea de porc trebuie condimentata cu sare si piper, stropita cu putin ulei si se da la cuptor 30-40 de minute pana se rumeneste si castiga o crusta crocanta.
Intre timp pregatiti sosul.
Incepeti prin a cali ciupercile in unt. Alegeti o tigaie cat mai larga pentru ca ciupercile sa aiba loc si sa se rumeneasca. Apoi adaugati ceapa tocata foarte marunt si usturoiul. Mai lasati putin sa se caleasca impreuna si stingeti cu smantana pentru frisca.
E foarte important sa folositi acest tip de smantana pentru ca smantana fermentata este mai groasa si nu asigura consistenta potrivita sosului.
Adaugati apoi putina sare si cardamonul. Amestecati bine si lasati sa fiarba sosul pana scade si devine cremos - adica pana cand imbraca o lingura. Daca nu obtineti consistenta dorita puteti incerca sa adaugati si o lingura de faina pentru ingrosare, dar mare atentie sa nu ingrosati prea tare sosul.
Scoateti carnea de porc de la cuptor si taiati-o felii. Serviti pe farfurie cu sosul pus peste feliile de friptura si cu pireu de cartofi.