contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Friptura De Porc Cu Sos De Ardei

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Meniu de weekend sau de musafiri :). Sotul meu adora fripturile asa ca ori de cate ori am ceva carnita execut cate o friptura .
Ingrediente:

  • 1 kg pulpa de porc sau cotlet
  • 2 ardei grasi
  • 2 cepe mari
  • 4-5 catei de usturoi
  • putin ulei
  • sare, piper

Condimentam carnea si o punem la copt intr-un vas pentru friptura uns cu ulei. Bagam tava in cuptor, la 180 de grade timp de 15 minute. Apoi adaugam ceapa tocata mai mare si usturoiul, 200 ml de apa si coacem acoperit timp de 1 ora. Intre timp coacem ardeii, ii curatam de coaja si taiem cubulete. Ii adaugam la friptura. Coacem inca 30 de minute descoperit. Scoatem friptura din tava si o punem intr-un alt vas. Legumele din tava le zdrobim cu un blender adaugand si zeama ce-a mai ramas, sare , piper si optional o lingurita de otet. Taiem friptura felii , o servim cu sos, felii de ardei si piure de cartofi.
Friptura este frageda iar sosul aromat .
Reteta este preluata din revista Secretele bucatariei.

PP

Articol recomandat de amalia-mylife.blogspot.com