Friptura De Porc Cu Paste Si Masline
articol scris de Dulceata_de_trandafi blog dulceatadetrandafiri.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un fel de mancare gata-n 25 min pe ceas :) ! Nu-i asa ca te-am facut curioasa?
Ingrediente pentru doua portii de mancat pe saturate:
- 4 cotlete de porc
- 200 de gr paste (Farfalle)
- 3 linguri cu varf de masline fara samburi
- 3 linguri de mustar dulce
- 2 linguri otet
- 3-4 catei de usturoi
- 2 lingurite de cimbru
- 2 lingurite de busuioc
Intr-un vas se pune 1 litru jumatate de apa la fiert, cu putina sare. Cand incepe sa clocoteasca se pun pastele, timp de 15 minute si se amesteca din cand in cand. Concomitent, intr-o tigaie, se pun la prajit bucatile de porc. Cand sunt rumenite, se adauga peste ele sosul in care au stat, plus jumatate de pahar de apa, maslinele si usturoiul pisat. Se pune capacul si se lasa la fiert inca 2-3 minute. Pastele se pun intr-un bol, peste ele se toarna sosul de la friptura si se amesteca bine. Acest fel de mancare se serveste cat e fierbinte. Sa ai pofta!
Nota: pentru acest fel de mancare, Ama a fost cea care m-a inspirat, atata doar ca i-am adus modificari dupa gustul meu.