Friptura De Porc Cu Legume
articol scris de Felis blog dumitrufelicia.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
La cerera sotului meu am facut aceasta friptura... de Revelion... dar nu am avut timp sa o postez pana acum... El mi-a gasit si site-ul cu reteta... pe Gourmandine Retea am preluat-o intocmai...
Ingrediente:
-1 kg ceafa porc
-1 vanata1 zucchini (am folosit dovlecel)
-1 ardei rosu
-1 ardei verde
-3 rosii
-2 cepe
-6 catei de usturoi
-Sare,
-piper,
-boia de ardei dulce,
-vegeta dupa gust
-Ulei
- cateva ciuperci (am mai pus eu in plus fata de reteta)
Preparare:
Luam bucatile de ceafa le condimentam bine cu vegeta, boia dulce de ardei, piper si sare dupa gust.
Dupa ce am condimentat carnea, o punem la fript intr-o tigaie cu ulei foarte incins – atat cat sa prinda o crusta rumenie – avand grija sa o intoarcem pe toate partile pentru a se rumenii uniform.
Dupa ce carnea a prins crusta, o scoatem pe un platou si o crestam adanc – o taiem felii insa avem grija ca in partea de jos feliile sa ramana unite, dupa care punem bucata de ceafa intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu ulei (eu am pus intr-o tava). Intre crestaturi impanam carnea cu feliute de catei de usturoi.
Toate legumele – vanata, zucchini/dovlecel, ardeiul rosu si verde, cepele si rosiile – le curatam, le spalam si le taiem cubulete si feliute.
Legumele astfel taiate le punem intr-un castron si le condimentam cu vegeta si sare, dupa care le punem in jurul bucatii de carne in vas. Mai adaugam putin ulei peste legume si carne dupa care punem deasupra vasului o folie de aluminiu si introducem totul la cuptor pentru 45 – 60 minute, timp in care intoarcem carnea din cand in cand, de pe o parte pe alta. Spre sfarsit, cu 20 – 25 minute inainte de a scoate preparatul din cuptor luam folia de aluminiu de pe vas, pentru a lasa legumele sa scada.
In comentariile de la reteta... am citit ca ar fi mai bine sa fie legumele facute separat... data viitoare asa am sa fac: legumele separat de carne...
Poza finala nu am aranjat-o... (am mai pus langa ea niste castraveti murati) eram destul de obosita... Poate data viitoare...