Friptura De Porc A La Socrela
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Reteta simpla, de casa a lui iubi, fripturica lui preferata inca din copilarie. Simpla, eficienta, savuroasa, miam miam se topeste in gura.
Avem nevoie de:
- carne de porc slaba; de preferinta pulpa fara grasime – cam doua- trei bucati maxim per persoana.
- ceapa, usturoi, ardei sau pasta de ardei
- un pahar de vin alb
- condimente: piper, sare, cimbru, coriandru, iennibahar, tarhon, boia
- optional: pe langa bucatile de carne putem pune bucati de carnati afumati, bucati de costite afumate – dar numai dupa ce le tineti o vreme in apa sa se mai desareze si sa mai iasa fumul. Astfel gustul va fi subtil iar mancarea va fi mai dietetica.
Feliem bucata de pulpa cat mai subtire si batem bucatile de pulpa ca pentru snitel.
Intr-o cratita/ tava de friptura, punem ceapa taiata, usturoiul curatat si marunt feliat, ardeiul feliat subtire sau pasta de ardei (o lingurita – doua), turnam si ulei. Deasupra legumelor asezam bucatile de carne, saram, piperam, adaugam condimentele (pe cele care le preferam de mai sus).
Adaugam si un paharut de vin alb si bagam la cuptorul deja incins. Verificam din cand in cand si cand apa si vinul se evapora, intoarcem bucatile de carne ca sa se rumeneasca pe ambele parti. Si….gata! Usor, nu?