contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Friptura De Miel

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

Friptura a fost delicioasa. Din pacate ce vedeti in poza e ce a ramas dupa ce am mancat toti, am uitat sa fac macar o fotografie la inceput, si de aceea sunt foarte suparata. Data viitoare, pentru ca m-am hotarat sa pregatesc miel mai des, nu numai de Pasti, promit ca am sa am o fotografie mult mai buna.
ATENTIE!!! Dureaza cam trei ore pana sa fie gata, dar credeti-ma merita!!!

 

 

Mod preparare:

Preincalziti cuptorul la 150 C cu ventilatie.
Spalati bine pulpa de miel si o stergeti. Caliti carnea in uleiul de masline fierbinte cam 3-4 minute pe o parte. Transferati carnea intr-un vas rezistent la cuptor. Din crengutele de oregano pastrati una pentru decor.
Asezati langa carne ceapa, lamaia, usturoiul, cartofii, vinul, supa si restul crengutelor de oregano. Asezonati cu sare si piper. Acoperiti cu folie de aluminiu si dati la cuptor pentru 2 ore si jumatate.
Dupa cele 2 ore scoate-ti folia. Stropiti mielul cu sosul obtinut (eu am scurs o parte din el). Adugati maslinele. Mariti temperatura la 170 C cu ventilatie si lasati mielul sa se faca rumen 15 minute. Cand e gata scoateti carne si mai lasati inca 10 min sa stea.
Taiati mielul felii, impartiti cartofii si maslinele si serviti alaturi de pastaile verzi. Un deliciu!!!


 

 

Reteta recomandata de www.sweetgirlsrecipes.blogspot.com