Friptura De Miel La Cuptor
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
1 pulpa de miel – cea din spate
200 ml vin alb
100 ml ulei masline/ floarea soarelui
50 ml apa
8 catei usturoi mari
cateva frunze de menta
1/2 lingurita cimbru uscat
sare
piper
PREPARARE:
Spalam pulpa foarte bine, sub jet de apa. Daca avem timp o putem lasa la marinat peste noapte.
Ungem pulpa de miel cu ulei, apoi o condimentam cu sare, piper si cimbru. Un catel de usturoi ii taiem pe lungime in aschii (5-6 bucatele), pe care le vom introduce in mici gaurele realizate in pulpa de miel cu varful cutitului (impanam pulpa cu usturoi).
Punem pulpa in tava, sau intr-un vas termorezistent, adaugam vinul, apa si restul de ulei. Rupem frunzele de menta le punem peste pulpa, punem si restul cateilor de usturoi intregi, sau taiati pe jumatate, apoi acoperim cu o folie de staniol si lasam la cuptorul preancalzit la 200°C pentru 75 minute.
Dupa acest interval scoatem folia si lasam sa se rumeneasca pe ambele parti, cam 20-25 minute pentru fiecare parte a pulpei.
Carnea va fi frageda si buna.
Pofta buna va doresc!