contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Friptura De Miel Cu Portocale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
In primul rand "Hristos a inviat!", sper ca ati avut un Paste fericit si un iepuras simpatic si darnic. Anul acesta mi-am dorit foarte mult sa incerc o reteta de miel cu tenta orientala, un gust mai deosebit. Trebuie sa recunosc ca a iesit o fripturica peste asteptari, aromata, genul de mancare sofisticata pe care o poti servi in restaurantele de lux alaturi de un vin bun, unde savoarea ia locul cantitatii, iar rafinamentul ei iti ameteste papilele gustative.
Ingrediente pentru doua portii:
  • 500 g pulpa de miel
  • 2 portocale
  • 200 ml vin rosu (100 ml pentru marinat, 100 ml pentru friptura)
  • 300 ml supa de legume (poate fi pregatita si dintr-un concentrat de supa)
  • o lingura miere de albine
  • 1/2 lingurita rozmarin uscat
  • o lingurita Jamaican Jerk - Fides Hers and Spices - il gasiti in magazinele care comercializeaza produse Jamie Oliver (se poate inlocui cu o combinatie din urmatoarele condimente: zahar, nucsoara, scortisoara, praf de chilli, piper macinat, praf de ceapa)
  • 4 catei de usturoi
    o frunza de dafin
    ulei de masline
    sare

Curatare si marinare: Pulpa de miel se spala bine, se curata. Se cresteaza atat pe verticala cat si pe orizontala, la distanta de aproximativ 2 cm. Se pudreaza cu condimentele Jamaican Jerk, se unge cu ustoroiul presat si se stropeste cu vin. Se lasa peste noapte la marinat in frigider. Dintre toate condimentele scortisoara este secretul acestei retete.
Preparare friptura:
A doua zi, asezam pulpa de miel in vasul de friptura, o ungem din abundenta cu ulei incis amestecat cu 1/2 lingurita praf de rozmarin. Adaugam foaia de dafin, vinul si supa de pui strecurata si o punem la cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru 45 de minute, avand grija din cand in cand sa ungem pulpa cu sosul din vas. Dupa 45 de minute, se intoarce pe cealalta parte si se mai tine inca 20 de minute. Se scoate din cuptor si se dezoseaza.
Preparare sos:
Sosul in care a fiert pulpa de miel se strecoara. Separat taiem cubulete feliile de la o portocala si le fierbem cat sa dea un clocot in 100 ml vin.

Servire:
Peste carnea dezosata, turnam prima oara din sosul in care a fiert, apoi din sosul de vin cu portocale, dupa care aranjam deasupra cateva cubulete de portocala.
Recomandare personala in urma degustarii:
Se poate servi de minune cu piure de portocala cruda, kiwi si frunzulite de menta.
Pofta buna!