Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Timp de pregatire: 60 de minute Valoare energetica: 1134 kj (270 kcal) Ingrediente pentru 4 portii:
1 kg dovleac turcesc
300 g carne curcan
500 g rosii
2 cepe mari
1/2 lingurita maghiran
3 linguri ulei
sare
piper
Se oparesc rosiile, se decojesc, se scot semintele si se taie marunt. Cepele se taie felii subtiri si carnea in bucati de 2x2 cm. Se spala dovelacul, se taie capetele si pe urma in felii de 5-6 cm grosime. Se prajeste carnea intr-o tigaie de teflon intr-o lingura de ulei, se adauga ceapa, rosiile si se prajesc impreuna 2 minute. Se stinge cu 200 ml de apa, se sareaza, pipereaza, se presara cu maghiran, se acopera si se calesc impreuna 20-25 minute. Intr-o alta tigaie se preajesc feliile de dovleac in celelalte doua linguri de ulei. Se sareaza, pipereaza. Se aranjeaza pe un platou oval, la mijloc se pune carnea, se presara cu putin maghiran si se serveste imediat. Foto: Flickr KnaPix