Friptura De Curcan
Sursa Friptura de curcan
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
In plus, rasfoind astfel un blog, pagina dupa pagina, ajungi sa cunosti putin si omul din spate si eu am prins mare drag de Pansy :)
Am ales o reteta de pulpe de curcan pentru ca mama tocmai mi-a taiat un curcan de peste 20 de kg si trebuia sa incep sa il gatesc cumva.
Iata reteta care a avut mare succes la noi!
Ingrediente
1 pulpa mare de curcan
2 linguri zahar brun
condimente specifice de pui (eu le folosesc pe cele facute de mine - retete aici)
sare, piper
3 linguri sos de soia
putina miere
1 morcov mare
1 patarnac
2 catei de usturoi
1 ceasca supa de pui
100 ml vin alb dulce
*servet oferit de pernegradina.ro
1 pulpa mare de curcan
2 linguri zahar brun
condimente specifice de pui (eu le folosesc pe cele facute de mine - retete aici)
sare, piper
3 linguri sos de soia
putina miere
1 morcov mare
1 patarnac
2 catei de usturoi
1 ceasca supa de pui
100 ml vin alb dulce
Se condimenteaza carnea si se lasa macar o ora la rece.
Tava in care urmeaza sa faceti friptura se unge cu ulei si se aseaza un pat din legume. Puneti peste pulpa de curcan, ungeti-o cu soia si miere. Turnati in tava supa si vinul si lasati la cuptor pana se rumenesc si se patrunde carnea.
Eu am urmat sfatul lui Pansy si am facut alaturi un pireu pufos si a fost garnitura perfecta pentru legumele si sosul de langa carne.
Tava in care urmeaza sa faceti friptura se unge cu ulei si se aseaza un pat din legume. Puneti peste pulpa de curcan, ungeti-o cu soia si miere. Turnati in tava supa si vinul si lasati la cuptor pana se rumenesc si se patrunde carnea.
Eu am urmat sfatul lui Pansy si am facut alaturi un pireu pufos si a fost garnitura perfecta pentru legumele si sosul de langa carne.
*servet oferit de pernegradina.ro