Friptura De Curcan
Sursa Friptura de curcan
articol scris de naina blog nainakitchen.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru ca am avut 2 pulpe mari de curcan, m-am gandit sa le bag la cuptor cu legume.
Va trebuie carne de curcan
Legume de toate felurile, sau ce aveti prin casa.
Condimente.
Dupa ce aranjati carnea si legumele in vas, puneti ulei de masline sau unt, si o cana cu apa.
Dam la cuptor vasul acoperit pt cca 1 ora, luam apoi capacul si mai lasam 1 ora sa se rumeneasca bine pe ambele parti.
Dupa cum vedeti are multa zeama, intentionat am pus mai multa apa, pentru a face si sosul.
Sosul il facem astfel:
Intr-o cratita mica punem 50 gr unt, zeama de la carne strecurata si dam la foc pt 5 minute.
Adaugam apoi 200 ml smantana pentru gatit si mai lasam sa fiarba sosul pana se ingroasa, mestecand in el mereu.
Potriviti de sare si piper si gata pranzul.
Va trebuie carne de curcan
Legume de toate felurile, sau ce aveti prin casa.
Condimente.
Dupa ce aranjati carnea si legumele in vas, puneti ulei de masline sau unt, si o cana cu apa.
Dam la cuptor vasul acoperit pt cca 1 ora, luam apoi capacul si mai lasam 1 ora sa se rumeneasca bine pe ambele parti.
Dupa cum vedeti are multa zeama, intentionat am pus mai multa apa, pentru a face si sosul.
Sosul il facem astfel:
Intr-o cratita mica punem 50 gr unt, zeama de la carne strecurata si dam la foc pt 5 minute.
Adaugam apoi 200 ml smantana pentru gatit si mai lasam sa fiarba sosul pana se ingroasa, mestecand in el mereu.
Potriviti de sare si piper si gata pranzul.
Noi l-am servit cu piurre de cartofi si salata de ardei copti, dar merge foarte bine si cu orez, cus cus, cartofi natur.
Pofta buna!