Friptura De Curcan
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Alex,americanca fiind,e priceputa la multe dar si la gatitul curcanilor.Reteta asta o am de la ea si v-o propun si voua.Fripura iese cu o aroma fina si suculenta.Din pacate am pierdut pozele,nu le mai gasesc,asa ca nu am decat poza de la halloween.Dar o sa refacem reteta de thanksgiving si revin cu poze.
INGREDIENTE :
-1 kg aripi de curcan sau un piept de curcan
-1 kg pulpe de curcan
-1 ceasca cu varf de zahar brun
-1/2 lg sare
-1 Lg praf de usturoi
-1 lg praf de ceapa (eu nu am avut asa ca nu am pus )
-1/2 lg ghimbir macinat
-1/4 lg scortisoara
-1 lg cuisoare
-piper macinat
-2-3 cesti de supa de pasare sau curcan
MOD DE PREPARARE :
-se amesteca intr-un castron toate ingredientele solide
-se freaca bine carnea si se tavaleste bine prin amestec sa iasa o crusta sa zic asa
-se aseaza in vasul in care va fi data friptura cuptor,dar mai intai se lasa in frigider pana a doua zi.
-dupa ce se soate din frigider,zeama care o lasa carnea se scurge ,apoi se pune friptura in cuptorul incins la 180 *C ,dupa 10 minute se toarna supa(cam o ceasca) si se completeaza daca mai este nevoie de-alungul coacerii.Cand temperatura carnii celei mai groase ajunge la 60 de grade,opriti focul,friptura e gata.Totul a durat cam o ora si jumatate.
Garnitura la friptura, dupa gust.In cazul de fata piureul meu si ciuperci trase in unt.