Friptură De Curcan
Sursa Friptură de curcan
articol scris de Gatind cu Mira blog gatindcumira.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- jumatate de curcan
- sare, piper
- patrunjel uscat
- 50 ml sos de soia-
rozmarin uscat
- cartofi mici
- ulei de masline
Mod de preparare:
Dupa ce transati bucata de curcan, spalati bine, presarati cu sare, piper, rozmarin si patrunjel uscat tocat marunt, asezati intr-un bol (de preferat cu capac), turnati peste carne sosul de soia si lasati la rece cateva ore (minim 5) pentru ca toate bucatile de carne sa fie bine patrunse de condimente. Cand s-a marinat carnea o puneti in tava, alaturi de ea cartofii mici curatati (si lasati intregi), stropiti totul cu putin ulei de masline, puneti o ceasca de apa, acoperiti cu folie si apoi introduceti tava in cuptorul incins in prealabil. Dupa aproximativ 45 de minute, scoateti folia si intoarceti bucatile de carne pe cealalta parte. Peste alte 30 de minute le mai intoarceti o data ca sa se rumeneasca si peste 15 minute veti avea o friptura delicioasa de curcan cu tot cu garnitura.
Pofta mare si Craciun Fericit!
Nota:
Se stie ca de sarbatori in mod special cu totii consumam mai multa mancare decat de obicei. Craciunul aduce un plus de grasimi si mancare greu digerabila pentru noi. Friptura de porc poate fi inlocuita cu o friptura de curcan care va fi mult mai usoara si mai usor de suportat pentru organism. Produsele pe bază de carne de porc nu trebuie însă eliminată complet de pe masa din ziua de Crăciun, dar sarmalele pot fi făcute din carne de curcan, iar eventuala afumătură pusă în vasul în care sunt gătite acestea. În plus , poţi prepara piftie de curcan, din gâtul, aripile şi capul pieptului păsării.
- jumatate de curcan
- sare, piper
- patrunjel uscat
- 50 ml sos de soia-
rozmarin uscat
- cartofi mici
- ulei de masline
Mod de preparare:
Dupa ce transati bucata de curcan, spalati bine, presarati cu sare, piper, rozmarin si patrunjel uscat tocat marunt, asezati intr-un bol (de preferat cu capac), turnati peste carne sosul de soia si lasati la rece cateva ore (minim 5) pentru ca toate bucatile de carne sa fie bine patrunse de condimente. Cand s-a marinat carnea o puneti in tava, alaturi de ea cartofii mici curatati (si lasati intregi), stropiti totul cu putin ulei de masline, puneti o ceasca de apa, acoperiti cu folie si apoi introduceti tava in cuptorul incins in prealabil. Dupa aproximativ 45 de minute, scoateti folia si intoarceti bucatile de carne pe cealalta parte. Peste alte 30 de minute le mai intoarceti o data ca sa se rumeneasca si peste 15 minute veti avea o friptura delicioasa de curcan cu tot cu garnitura.
Pofta mare si Craciun Fericit!
Nota:
Se stie ca de sarbatori in mod special cu totii consumam mai multa mancare decat de obicei. Craciunul aduce un plus de grasimi si mancare greu digerabila pentru noi. Friptura de porc poate fi inlocuita cu o friptura de curcan care va fi mult mai usoara si mai usor de suportat pentru organism. Produsele pe bază de carne de porc nu trebuie însă eliminată complet de pe masa din ziua de Crăciun, dar sarmalele pot fi făcute din carne de curcan, iar eventuala afumătură pusă în vasul în care sunt gătite acestea. În plus , poţi prepara piftie de curcan, din gâtul, aripile şi capul pieptului păsării.