Friptura De Carne Tocata Imbracata In Bacon
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE :
-1 kg carne tocata amestec
-2 oua
-coaja rasa de la o lamaie
-1 legatura ceapa verde
-1 legatura marar
-1 ceapa mare sau 2 mai medii
-5 linguri pesmet
-100 g bacon feliat subtire
-1 Lg cimbru uscat
ptr.garnitura :
-1 kg de cartofi
-2 cepe rosii
-4 rosii
-1 ardei rosu
-150 g masline
-6 linguri ulei de masline
-3 linguri otet din vin
-1 lingura busuioc
-1 lgt (lingurita)cimbru
-1 lgt zahar brun
-1 legatura de marar verde
-sare,piper dupa gust
MOD DE PREPARARE :
-carnea tocata se amesteca cu ceapa tocata marunt,ceapa verde,ardeii taiati cubulete,pesmetul,ouale si coaja rasa de la o lamaie.Se adauga sare si piper dupa gust si se framanta temeinic.
-apoi se aseaza carnea intr-o forma de cozonac,unsa in prealabil cu ulei.Daca doriti,pentru a o scoate mai usor la sfarsit din forma,puteti captusi tava cu folie de aluminiu,lasand marginile mai lungi,pentru a putea fi apucate si a putea scoate friptura din tava,fara sa riscati sa se rupa.
-se frige in cuptorul incins la 200*,aproximativ 40 de minute
-se scoate din cuptor,se acopera cu feliile de bacon,usor petrecute una peste alta si se pune din nou in cuptor pentru inca 10 -15 minute,pana ce baconul se rumeneste frumos.
-intretimp fierben cartofii in coaja,dupa care ii lasam la racit,ii curatam si ii taiem rondele.
-ceapa rosie o taiem rondele,rosiile le traiem felii,tocam mararul
-amestecam toate legumele si le stropim cu dressingul facut separat intr-un borcan cu capac (amestecam uleiul,otetul,busuiocul,cimbrul,zaharul,sarea,piperul si le agitam sa se amestece bine,cu capacul pus)
Pofta buna!