contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Friptura De Carne Tocata Imbracata In Bacon

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
V-am mai vorbit despre proiectul meu de descoperire a valentelor carnii tocate.Probabil ca va trebui sa fac o eticheta separata pentru asta,pentru ca am descoperit gusturi memorabile, chiar si cu carne tocata ,in afara de chiftele,parjoale ,ardei umpluti ,sarmale,asa cum suntem obisnuiti cu ele si cred merita sa le impartasesc cu voi.La toate aceste feluri de mancare,mi se pare esentiala condimentarea,cea care face diferenta dintre un fel si altul,sau dintre un bucatar si altul.Valabil pentru toate fripturile de altfel. Intotdeauna exista un "zvac" ,care face diferenta.Aici am sa va las pe voi sa descoperiti diferenta.
INGREDIENTE :
-1 kg carne tocata amestec
-2 oua
-coaja rasa de la o lamaie
-1 legatura ceapa verde
-1 legatura marar
-1 ceapa mare sau 2 mai medii
-5 linguri pesmet
-100 g bacon feliat subtire
-1 Lg cimbru uscat
ptr.garnitura :
-1 kg de cartofi
-2 cepe rosii
-4 rosii
-1 ardei rosu
-150 g masline
-6 linguri ulei de masline
-3 linguri otet din vin
-1 lingura busuioc
-1 lgt (lingurita)cimbru
-1 lgt zahar brun
-1 legatura de marar verde
-sare,piper dupa gust
MOD DE PREPARARE :
-carnea tocata se amesteca cu ceapa tocata marunt,ceapa verde,ardeii taiati cubulete,pesmetul,ouale si coaja rasa de la o lamaie.Se adauga sare si piper dupa gust si se framanta temeinic.
-apoi se aseaza carnea intr-o forma de cozonac,unsa in prealabil cu ulei.Daca doriti,pentru a o scoate mai usor la sfarsit din forma,puteti captusi tava cu folie de aluminiu,lasand marginile mai lungi,pentru a putea fi apucate si a putea scoate friptura din tava,fara sa riscati sa se rupa.
-se frige in cuptorul incins la 200*,aproximativ 40 de minute

-se scoate din cuptor,se acopera cu feliile de bacon,usor petrecute una peste alta si se pune din nou in cuptor pentru inca 10 -15 minute,pana ce baconul se rumeneste frumos.
-intretimp fierben cartofii in coaja,dupa care ii lasam la racit,ii curatam si ii taiem rondele.
-ceapa rosie o taiem rondele,rosiile le traiem felii,tocam mararul
-amestecam toate legumele si le stropim cu dressingul facut separat intr-un borcan cu capac (amestecam uleiul,otetul,busuiocul,cimbrul,zaharul,sarea,piperul si le agitam sa se amestece bine,cu capacul pus)
Pofta buna!