Friptura De Berbecut
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Sambata am fost intr-un supermarket si mi-a facut cu ochiul .... sotul :)), a vazut carne de berbecut si m-a rugat sa-i cumpar deoarece ii place foarte mult. Asa ca am facut o friptura ( doar pentru el ) .Reteta este foarte simpla doar ca trebuie lasata carnea la marinat mai multe ore.
Ingredinete:
- 600g carne de berbecut ( eu am avut cotlet si cateva cubulete de pulpa )
- 6-7 catei de usturoi
- vin rosu sec aprox 400 ml
- sare, piper
- salvie, o frunza de dafin
Carnea o spalam si o punem intr-un castron. Turnam vinul peste ea cat sa o acopere si adaugam si frunzele de dafin si salvie.
Lasam sa stea la marinat intre 5-12 ore. Eu am lasat-o sa stea peste noapte.
Apoi o punem intr-o tava mai groasa o condimentam cu sare si piper si adaugam marinata. Printre bucatelele de carne punem si cateii de usturoi.
Acoperim cu o folie si coacem la cuptor 1 ora si 1/2 .
Apoi luam folia si mai lasam pana scade sosul si carnea se rumeneste frumos.
Servim cu piure de cartofi. Este foarte frageda.