Friptura De Aripi De Curcan Cu Cartofi La Cuptor
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Un fel simplu si gustos.Merita sa incercati acesta marinata,picanta,care merge cred eu pentru orice fel de carne.
INGREDIENTE:
-4 buc aripi de curcan,partea carnoasa
-1 Lg (lingura) pasta de ardei
-1 Lg ulei
-1 Lg praf de usturoi (sau 2-3 catei de usturoi zdrobiti)
-1 Lg miere
-1 lg (lingurita) praf de ghimbir
-1 Lg sos soia
-1 Lg otet balsamic
-sare,piper
-100 ml vin
-100 ml apa
ptr garnitura :
-1 kg cartofi
-sare,piper
-unt
MOD DE PREPARARE :
-se face o marinata din toate ingredientele ,mai putin vinul si apa,cu care se ung aripile de curcan si se lasa la rece macar o ora.Inainte de a fi puse in cuptor se adauga vinul si apa.
-cartofii se fierb intregi,apoi se pun in tava cu sare, piper si cate o bucatica de unt pe fiecare si se dau la cuptor,sau la grilul cuptorului. pana se rumenesc.
-cartofii se servesc calzi ,cu alt cubulet de unt deasupra, alaturi de friptura de curcan sau orice alta friptura.