contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Friptura Cu Sos De Vin Si Cafea

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Era cazul sa postam si noi reteta pentru Dulcea Romanie, cu tematica vin si cafea. Atat de repede a trecut aceasta luna, cu toate cate s-au intamplat, incat vineri mi-am dat seama ca aceasta e ultimul weekend al provocarii. Initial reteta am vrut sa o facem cu miel, dar din pacate in timpul scurt pe care l-am avut la dispozitie, nu am gasit picior de miel, asa ca am folosit o pulpa de "good ol' fashioned" porc. Desi ideea pare inedita, aroma de cafea este foarte discreta, iar friptura impreuna cu sosul sunt o combinatie delicioasa.

Pentru 5-6 portii avem nevoie de:
  • 1,5 kg pulpa de porc
  • 300 ml vin rosu sec
  • 300 ml vin alb sec
  • 4 linguri boabe de cafea
  • 6-7 catei de usturoi
  • 2 linguri zahar brun
  • coaja de la o lamaie
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingura de amidon
  • 2 linguri ulei
  • cateva crengute de cimbru
  • sare, piper
Intr-un vas punem vinul, zaharul, cimbrul, cafeaua, usturoiul si coaja de lamaie (curatata cu curatatorul de legume) si le punem pe foc. Lasam amestecul sa fiarba vreo 10 minute, dupa care lasam sa se raceasca.
Pulpa de porc am taiat-o in 4 fasii lungi si mai subtiri, ca sa se patrunda mai repede si sa se marineze mai bine. Cand amestecul de vin si cafea s-a racit, adaugam putina sare si piper turnam aceasta marinata peste carne. Acoperim vasul si dam la frigider pentru 3-4 ore. Dupa ce carnea s-a marinat, o scoatem si pastram lichidul, cu tot ce mai e prin el :) Stergem putin carnea, o presaram cu faina si o prajim cateva minute in uleiul incins, doar pana se rumeneste la suprafata.
Asezam bucatile de carne in tava, turnam marinata, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incins la 200 de grade, pentru aproximativ 45 de minute. Dupa acest timp, inlaturam folia de aluminiu si mai lasam 45 de minute, intorcand din cand in cand carnea. Cand friptura este patrunsa, o scoatem din lichid, pe care il strecuram. Punem sosul obtinut la foc, adaugam amidonul si lasam sa fiarba 10 minute.
Servim friptura feliata si stropita cu sosul foarte aromat de la boabele de cafea si de la vin. Ca garnitura noi am optat pentru niste fasole verde, pentru ca cele 300 calorii la 100 de grame ale fripturii sunt suficiente :)

 

 

 



Articol recomandat de furnicuti.blogspot.com