Friptura Cu Ceapa Arta Wieneza / Zwiebelrostbraten(wiener Rostbraten)
articol scris de lauras.leckereien blog leckereien.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INAINTE DE TOATE - va rog sa m-a scuzati ca nu am tradus transarea bucatilor de carne, dar sincer NU stiu in mare parte cum se numesc in lb. RO.
Daca stie cinvea si doreste sa ma ajute, ii MULTUMESC foarte mult de pe acum!
Acest fel de mincare este foarte raspindit si preferat la/de austrieci.
Acum nu stiu daca chiar de toti, dar sotul meu si inca citeva pers.cu siguranta.
Carnea potrivita pentru aceasta reteta este o carne de calitate superioara si este carnea cea mai potrivita pentru prajirile scurte,vezi.nr.1-4.
Kurzgebratenes
1-Lungenbraten, Filet
2-Beiried, T-Bone-Steak, Roastbeef
3-HoheBeiried,Hochrippe,Rostbraten,
4-Hüferl
Für Kurzgebratenes die hochwertigsten aber auch teuersten Stücke vom Rind.Für das Schnellanbraten, englisch oder medium, zum Grillen oder als Tatar.
Gustostücke
5 - Schale
6 - weißes Scherzel
7 - Tafelstück, Tafelspitz
8 - Nuss
9 - Schulter
Gustostücke von der dicken Schulter und dem Hinterviertel. Für Schnitzelfleisch, Braten und Rouladen.
Gustostücke
5 - Schale
6 - weißes Scherzel
7 - Tafelstück, Tafelspitz
8 - Nuss
9 - Schulter
Gustostücke von der dicken Schulter und dem Hinterviertel. Für Schnitzelfleisch, Braten und Rouladen.
zum Kochen oder Dünsten
10 - Schulterscherzel
11 - mageres Meisel
12 - Schulterblatt
13 - hinteres Ausgelöstes
14 - Brustkern
Stücke von Schulter und Spitz des Hochlandrindes.
zum Kochen
15 - Hals
16 - Rippe
17 - Wadschinken
18 - Ochsenschlepp
Stücke von Vorder- und Hintervierteldes Hochlandrindes.Für Geschnetzeltes, Gulasch oder Suppe.
Reteta este pentru 4 Pers.
INGREDIENTE:
- 4 felii de carne de vita -pentru ROSTBRATEN
- 40g grasime
- 30g unt
- 1lc faina
- ca.150 ml supa de vacuta
- 200 g ceapa taiata rondele
- sare+piper
MOD PREPARARE:
Feliile de carne bine zvintate se platineaza putin, iar marginile se cresteaza usor.
Se sareaz,pipereaza si pe o parte doar se infaineaza.
Intr-o tigaie se incinge grasimea si cu partea infainata se pun bucatile de carne la prajit.
ATENTIE - grasimea trebuie sa fie f.f. bine incinsa in asa fel incit porii carnii sa se inchida si interiorul dupa prajire sa ramina usor roza.
Deci feliile de carne se prajesc pe ambele parti in grasimea bine incinsa.
Feliile de carne prajite se scot si se pun la cald, iar in restul de grasime in care s-au prajit se pune untul se incinge dupa care se presara faina, se rumeneste putin si se stinge cu supa sau apa.
Se lasa sa dea un clocot scurt si eventual se mai condimenteaza sosul dupa gust.
Acum se poate servii impreuna cu o garnitura de cartofi la tigaie, care si ea se prepara in acelasi timp cu carnea si cu rondelele de ceapa prajite in prealabil.
RONDELELE DE CEAPA se prepara astfel:
Ceapa se curata si se taie rondele, iar vrondlele se desfac in inele.
Important este ca toate rondelele sa aiba aceeasi grosime.
Altfel in timpul prajirii unele se prajesc prea tare, altele ramin albe.
Inelele de ceapa se prajesc intr-o tigaie in care s-a incins grasime de ca 2 degete.
Cind inelele primesc o culoare aurie se scot pe un servet de bucaarie care sa absoarba surplusul de grasime , se sareaza usor si se pot servii deasupra feliilor de carne.
Aceasta reteta se poate prepara in cantitate mai mare si se poate tine intr-un borcan cu capac la frigider.Iar cind se doreste sa se serveasca , se incalzesc scurt in grasimea ramasa de la prajitul carnii.
15 - Hals
16 - Rippe
17 - Wadschinken
18 - Ochsenschlepp
Stücke von Vorder- und Hintervierteldes Hochlandrindes.Für Geschnetzeltes, Gulasch oder Suppe.
Reteta este pentru 4 Pers.
INGREDIENTE:
- 4 felii de carne de vita -pentru ROSTBRATEN
- 40g grasime
- 30g unt
- 1lc faina
- ca.150 ml supa de vacuta
- 200 g ceapa taiata rondele
- sare+piper
MOD PREPARARE:
Feliile de carne bine zvintate se platineaza putin, iar marginile se cresteaza usor.
Se sareaz,pipereaza si pe o parte doar se infaineaza.
Intr-o tigaie se incinge grasimea si cu partea infainata se pun bucatile de carne la prajit.
ATENTIE - grasimea trebuie sa fie f.f. bine incinsa in asa fel incit porii carnii sa se inchida si interiorul dupa prajire sa ramina usor roza.
Deci feliile de carne se prajesc pe ambele parti in grasimea bine incinsa.
Feliile de carne prajite se scot si se pun la cald, iar in restul de grasime in care s-au prajit se pune untul se incinge dupa care se presara faina, se rumeneste putin si se stinge cu supa sau apa.
Se lasa sa dea un clocot scurt si eventual se mai condimenteaza sosul dupa gust.
Acum se poate servii impreuna cu o garnitura de cartofi la tigaie, care si ea se prepara in acelasi timp cu carnea si cu rondelele de ceapa prajite in prealabil.
RONDELELE DE CEAPA se prepara astfel:
Ceapa se curata si se taie rondele, iar vrondlele se desfac in inele.
Important este ca toate rondelele sa aiba aceeasi grosime.
Altfel in timpul prajirii unele se prajesc prea tare, altele ramin albe.
Inelele de ceapa se prajesc intr-o tigaie in care s-a incins grasime de ca 2 degete.
Cind inelele primesc o culoare aurie se scot pe un servet de bucaarie care sa absoarba surplusul de grasime , se sareaza usor si se pot servii deasupra feliilor de carne.
Aceasta reteta se poate prepara in cantitate mai mare si se poate tine intr-un borcan cu capac la frigider.Iar cind se doreste sa se serveasca , se incalzesc scurt in grasimea ramasa de la prajitul carnii.
http://feeds2.feedburner.com/blogspot/QiPx