Friptura Coronita
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Nici nu stiu cum sa incep... acum ca am mancat nu pot decat intr-o nota vesela :)). Cele mai multe compromisuri le fac in bucatarie, azi a fost unul foarte reusit :)) ... mie-mi place pieptul de pui , sotului meu fleica de porc... da, adevarata familie din Romania; ea in lupta cu kilogramele, el mandru de burta lui , glumesc nu este asa , amandoi incercam sa ne mentinem cat de cat greutatea. Dar nu despre asta e vorba , imi cer scuze ca deviez de la subiect, ci despre o reteta de friptura delicioasa pe care am facut-o azi. Este o reteta de duminica sau pentru atunci cand aveti musafiri va asigur ca vor fi placut impresionati.
Mod preparare:
Se taie fleica fasii cu un cutit bine ascutit ( puteti sa o cumparati gata feliata). Se procedeaza la fel si cu pieptul de pui. Se ia o fasie de fleica , una de piept si se impletesc. Daca pieptul e prea scurt mai adaugati o bucata , asa am procedat si eu. Se unesc capetele si se prind cu o scobitoare.
Se unge o tava cu putin ulei , se pun coronitele si se condimenteaza cu sare, boia, piper.
Separat se amesteca 4 linguri de ulei cu mustarul, cimbru, verdeturile si usturoiul tocat. Coronitele se ung cu amestecul de mai sus
Adaugam vinul si acoperim tava cu o folie de aluminiu.
Bagam in cuptor la foc mic timp de 30 de minute. Dupa aceea scoatem folia si lasam inca 15 minute. Scoatem din nou si intoarcem coronitele cu grija, le ungem cu restul de compozitie si mai coacem 20 de minute.
Timpul de coacere este aproximativ, in general eu coc fripturile la foc mic abia la sfarsit dau focul mai tare. Dupa cum vedeti cand sunt rumenite frumoas sunt gata.
Se serveste cu garnitura de cartofi , in cazul meu aceasta si cu verdeata tocata desupra.