Friptura Brasoveana
articol scris de Silvia20 blog silvia-unaalta.blogspot.com
De aceasta friptura am aflat eu acum vreo 2 ani, si asta e a 3-a oara cand o execut, nu abuzez de ea, desi ne place rau de tot. Mi-am amintit de ea cand am gasit intr-un mic magazin de cartier condimente speciale pentru acest fel de mancare. Reteta in sine nu e mare filosofie, dar e atat de buna, mai ales alaturi de muraturi. De fapt, friptura asta fara muraturi, e ca Diplomatul fara frisca :)))
Taiem cartofii cubulete si ii lasam in apa rece, cat timp vom pregati carnea. Cu cat stau mai mult in apa, cu atat va iesi mai mult amidon din ei, si astfel in timpul prajirii se va forma mai putin acrilamida. Deci e bine, macar 2 ore sa stea cartofii in apa inainte de a-i praji. Ai mei nu au stat 2 ore, dar au stat mai mult de o ora...
Taiem carnea cubulete, si ceapa marunt.
Incingem ulei intr-o tigaie adanca, calim ceapa pana devine aurie, apoi adaugam carnea, condimentele si 2 polonice de apa/supa si lasam acoperit, la foc potrivit, pana cand carnea devine foarte frageda. Daca mai e nevoie, adaugam apa. La final, cand apa a scazut, mai prajim nitel bucatelele de carne.
Cartofii i-am prajit separat in friteuza, apoi i-am turnat peste carnita din tigaie, i-am lasat sa se imprieteneasca si am servit alaturi de gogonele si conopida murate. Un deliciu ... destul de pacatos pt silueta:)
Reteta recomandata de silvia-unaalta.blogspot.com