Friptura Asortata Cu Praz Si Ceapa
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Ce facem in weekend ? Friptura ! De care ? normal, de porc :)). Reteta de mai jos e o combinatie simpla sper sa o incercati si voi, alaturi de un pahar de vin .
Ingrediente:
- 1 kg ceafa de porc
- 1,2 kg costita de porc
- 1 praz
- 2 ardei grasi
- 3 cepe potrivite sau mai multe daca sunt mici
- 150 ml vin alb sec
- 100 ml apa
- putin ulei
- sare, piper, boia
Punem putin ulei intr-o tava, apoi asezam carnea feliata la fel si costitele. ( calculam cam o felie de ceafa si o felie de costita de persoana)
Condimentam si turnam vinul.
Acoperim cu o folie si lasam sa stea la rece 1 ora.
Apoi punem deasupra carnii felii de praz si de ardei si printre ceapa taiata mai mare sau intreaga daca ceapa este mai mica.
Punem si apa , acoperim cu o folie si coacem 1 ora la foc potrivit. Incercam carnea sa vedem daca este gata, daca nu, mai lasam 20-30 de minute. Apoi luam folia si lasam sa se mai rumeneasca putin timp de 15 minute.
Servim cu piure de cartofi.