contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Friptura Asortata Cu Praz Si Ceapa

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ce facem in weekend ? Friptura ! De care ?  normal,  de porc :)). Reteta de mai jos e o combinatie simpla sper sa o incercati si voi, alaturi de un pahar de vin .

Ingrediente:

  • 1 kg ceafa de porc
  • 1,2 kg costita de porc
  • 1 praz
  • 2 ardei grasi
  • 3 cepe potrivite sau mai multe daca sunt mici
  • 150 ml vin alb sec
  • 100 ml apa
  • putin ulei
  • sare, piper, boia

Punem putin ulei intr-o tava, apoi asezam carnea feliata la fel si costitele. ( calculam cam o felie de ceafa si o felie de costita de persoana)

Condimentam si turnam vinul.

Acoperim cu o folie si lasam sa stea la rece 1 ora.

Apoi punem deasupra carnii felii de praz si de ardei si printre ceapa taiata mai mare sau intreaga daca ceapa este mai mica.

Punem si apa , acoperim cu o folie si coacem 1 ora la foc potrivit. Incercam carnea sa vedem daca este gata, daca nu, mai lasam 20-30 de minute. Apoi luam folia si lasam sa se mai rumeneasca putin timp de 15 minute.

Servim cu piure de cartofi.

PP

Articol recomandat de amalia-mylife.blogspot.com