Frikassee Cu Carne De Pasare, Mazare Si Morcovi
articol scris de lauras.leckereien blog leckereien.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Eu m-am hotarit sa fac una simpla, rapida si cu ce am avut in casa.
INGREDIENTE:
- ca-500g piept de pasare
- 500ml supa de pasare/legume(facuta in casa sau instant)
- ca.200g mazare congelata
- 3-4 morcovi potriviti
- 1 ceapa
- 2ls faina
- 50g unt/marg.
- 200ml smintina
- sare+ piper
- 1 legatura mica de patrunjel
MOD PREPARARE:
Pieptul de pasare se pune la fiert in supa.
Dupa ce a fert se scoate si se lasa deoparte la racit.
In supa ramasa se fierbe pe jumatate rondelele de morcov in prealabil curatati si taiati.
Cind mircovii au fiert de jumatate se adaoga mazarea congelata si se lasa sa fiarba impreuna pina cind acestea sint fierete.
Intr-o cratita/oala potrivita cantitatilor se pune untul sau margarina la incins.
Cind acesta este incinsa bine se adaoga faina si se rumeneste usor fara sa prinda cunloare.
In contimnuare se adaoga ceapa care in prealabil a fost curatata si taiiata marunt.Totul se prajeste pina cind ceapa s-a inmuiat, amestecind mereu.
Acum cu grija si amestecind energic sa nu se faca cocoloase, se adaoga smintina.
Totul se amesteca bine, se lasa sa mai dea un clocot usor si se trage deoparte.
Carnea racita se taie in bucati de marime dorita si se pune in sosul de smintina, legumele fierte si scurse si totul se amesteca.Daca este necesar se mai adaoga ceva din supa in care a fiert carnea si legumele, pina cind sosul primeste consistenta dorita.
Se mai condimenteaza dupa gust si se presara cu patrunjel tocat marunt.
Ce-a mai preferata garnitura este orezul fiert!
TIPP: ~ Aceasta reteta se pregateste PERFECT-atunci cind dintr-o gaina frumoasa si grasa se face o supa. Cu carnea de pe oase si o parte din legumele fierte in supa, se poate prepara acesta reteta MINUNATA ca fel principal , pe linga o supica de pasare. ~ Pe linga mazare si morcov se mai poate adaouga si ciuperci,sparanghel sau inlocui una sau alta… |
http://leckereien.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss