contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Frigărui Picante De Pui și Amestec De Legume La Grătar

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 Că tot vine weekendul ... și iară nu va fi vreme bună de grătare ... vă povestesc ce am servit noi la ultima noastră ieșire. Ei bine nu vreau să vă fac în ciudă, că dacă aș vrea v-aș spune că în 20 de zile plecăm la mareeeeeeeeeeeee !!!!

1.  frigăruile așa cam pentru 4 persoane 



  • 2 piepturi de pui
  • 1 pișcătură praf ardei iute
  • ulei de măsline extra virgin
  • suc de lămâie proaspăt stors
  • sare
  • frigărui de lemn bambus ( ținute în apă vreo 15 min. )

Am spălat bine piepturile de pui, apoi le-am tamponat cu un prosop de bucătărie . Le-am tăiat cuburi. Am așezat carnea într-un bol și am turnat deasupra o marinată făcută din câteva linguri de ulei, sucul de la juma de lămâie, sare și ardei iute. Am tras peste o folie transparentă și am băgat la frigider până am pregătit legumele ( cel puțin o oră).
După ce a trecut timpul de marinare, am scurs cubulețe de pui și le-am înfipt pe frigărui. Apoi au fost înmânate consortului, mare șef peste grătar care le-a fript pe grătarul foarte bine încins vreo 10 min. ( timp în care eu am așezat masa, ca nu cumva să credeți că am stat degeaba...atâta îmi trebuia !!! ). 


Frigăruile au fost răsucite des și stropite cu marinata de ardei iute scursă de pe pui, pe care sper că nu ați aruncat-o...
Am așezat frigăruile fierbinți pe un platou, lângă legumele făcute la grătar, o mână de orez și niscaiva sos tzatziki ( iaurt grecesc, castravete ras și usturoi sfărâmat) și am servit imediat !!!


2. Amestecul de legume la grătar



  • 4 dovlecei
  • 3 vinete
  • pătrunjel tocat
  • busuioc tocat
  • oregano uscat
  • praf ardei iute
  • oțet de vin alb
  • ulei de măsline extra virgin
  • sare și piper


În timp ce puiul se marina la frigider,  am curățat și spălat legumele, apoi le-am feliat pe lungime în felii subțiri.


 Consortul responsabil cu focu' a prăjit cu mare grijă ( pe grătarul încins ) legumele, întorcându-le ușor cu o paletă. 


Operațiunea a durat cam 7-8 minute.


Scoase de pe grătar le-am lăsat să se răcească puțin, apoi le-am stratificat într-un castron presărând fiecare strat cu ierburile aromatice tocate și ardei iute.


 Am pregătit un amestec de ulei, oțet, sare și piper cu care am stropit legumele, am acoperit totul și am lăsat la marinat până când au fost gata și frigăruile.


 Ta-nananana... Să aveți un weekend însorit !!!


Mulţumesc pentru vizită !!!!