contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Frigarui In Sos (schaschlik)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

Reteta o am de la HP, unchiul lui Mr.Green Foot - vielen Dank für das Rezept, es schmekt mir sehr, sehr gut!
Venind de la HP si avand un nume cu rezonanta germana, eram convinsa ca reteta este de origine nemteasca, dar, dupa cum veti citi aici, m-am inselat :)



Ingrediente frigarui:

  • ceafa afumata
  • piept de pui
  • carne de porc
  • ardei capia
  • dovlecel
  • ceapa
  • boia, sare, piper


Ingrediente sos:

  • 1 dovlecel
  • 1 ardei capia
  • 1 ardei gras
  • 2 catei usturoi
  • 2 cepe mari
  • 200 ml rosii decojite in suc propriu
  • 1oo ml suc rosii
  • 1/2 ardei iute
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita amestec sare si piper
  • oregano
  • 100 ml apa

 

Stiti cum se fac frigaruile, nu? Carnea si legumele se insira pe bete, se condimenteaza, frigaruile se prajesc la gratar (sau la cuptor)... Nu voi insista in directia aceasta, dar daca aveti ceva nelamuriri vedeti cum am preparat frigaruile haiducesti.
Legumele pentru sos, precum si cele ramase de la frigarui, se taie bucati si se calesc cu putin ulei la cuptor. Cand legumele s-au inmuiat, intr-un colt al tavii se caramelizeaza o lingura de zahar, apoi se amesteca bine cu legumele. Peste legume se toarna rosiile maruntite, sucul de rosii, apa si un pic de vin rosu - stiu, vinul nu era in reteta, dar eu nu am rezistat tentatiei :D Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si oregano. Se da la cuptor pentru aproximativ 20 minute, apoi se adauga frigaruile si se completeaza cu apa (sau vin :D) daca sosul este prea gros. Se mai tine la cuptor inca 20 minute.
Se lasa sa rasufle un pic, apoi se serveste o portie zdravana decorata cu patrunjel sau arpagic uscat. Neaparat cu o bere langa!
Guten Appetit!

Articol recomandat de thegreenfoot.blogspot.com