Frigarui Din Piept De Pui
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ce denumire cu rima, i-am dat delicioasei retete...
Ingredientele folosite pentru 3 persoane:
* 3 felii piept de pui
* 6 feliute de sunca presata
* un buchetel patrunjel
* 6-7 frunze de busuioc
* un catel de usturoi
* cca 4 linguri ulei de masline
* sare
* piper
Intii si intii punem trei betisoare pentru frigarui in apa rece. Apoi luam cite o bucata de piept de pui, o asezam pe hirtie de copt sau pelicula transparenta, acoperim si batem usurel cu ciocanul pentru snitele, ca sa obtinem feliutele destul de transparente...
Separat taiem cit mai marunt patrunjelul, busuiocul, usturoiul (curatat), le punem intr-un castronel, adaugam un pic de sare, piper macinat si o lingura de ulei. Amestecam bine ingredientele cu care vom aromatiza feliile de piept de pui.
adaugam deasupra feliutele de sunca presata, pe care eu le-am batut un pic cu ciocanul, dar puteti cumpara gata taiate, dar trebuie sa fie destul de fine, sau se poate inlocui sunca cu feliute subtirele de kaiser...
Acum rulam cit de strins putem feliile de piept, vom obtine rulade micute, pe care le taiem cam de trei centimentri, apoi cu partea cu umplutura in partea de sus/jos, bagam betisoarele pentru frigarui in bucatelele rulate,
cu pensonul muiat in ulei, ungem frigaruile pe toate partile,
le asezam pe gratarul infierbintat bine si invirtim pe toate partile, pina carnea va fi prajita pe gustul nostru.
Servim frigaruile calde, ca felul doi... cu piinita si salata de rosii am servit noi.
Daca a mincat tot domnisoara noastra, inseamna ca sint... de-li-cioa-se...
Pofta buna !