Frigarui De Pui Indoneziene (chicken Satay) Cu Sos De Arahide Si Garnitura De Ciuperci Umplute
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE :
-2 buc piept de pui dezosat si fara piele
-1 ceapa
-800 g ciuperci cu palarie mare
-1 ceapa mare
-2 catei de usturoi
-1 ardei rosu
-1/2 cana parmezan ras
-1 legatura de marar sau patrunjel
-50 g unt
-sare,piper dupa gust
ptr sosul de arahide :
-o ceapa mica
-2 catei de usturoi
-3 cm radacina de ghimbir
-1/2 ceasca unt de arahide din acela cu bucatele de alune (dar evident ca se poate cu orice fel de unt de arahide)
-1 lgt zahar brun
-1 Lg sos soia
-1 Lg sos chili
-2/3 ceasca lapte
-1 lgt otet de orez
-1/2 cana alune nesarate tocate si prajite usor
MOD DE PREPARARE :
-Incingeti wok-ul ,adaugati 1 lingura de ulei si prajiti la foc iute,ceapa,usturoiul si ghimbirul maruntite,fara sa le lasati sa se inchida la culoare.Adaugati untul de arahide,sosul de coia,chili,otetul laptele si zaharul,ametecati si fierbeti usor ,aproximativ 3-4 minute pana se obtine un sos destul de consistent.Gustati si asezonati dupa gustul vostru.
-pieptul de pui se taie bucatele ,se stropeste si se amesteca cu sos si se lasa la rece pentru o ora cel putin,apoi se scoate si se pune pe frigarui cu felii de ceapa intercalate.
-se frig pe gratar de care aveti.Eu le-am fript in tigaia zepter,fara adaos de ulei.
- la ciuperci nu-i nici o taina :le curatam,taiem marunt coditele ciupercilor,ceapa,usturoiul,ardeiul,le calim in putin ulei pana se evapora apa continuta,asezonam cu sare si piper si le dam de-o parte.Adaugam verdeata tocata si parmezanul ras.
-punem palariile ciupercilor intr-o tava,le umplem,asezam un cubulet de unt in fiecare ciuperca,adaugam o ceasca de apa in tava si o dam la cuptorul incalzit la foc mediu,pentru aproximativ 20 de minute.Le mai stropim cu zeama din tava,din cand in cand.Ciupercile le putem face si in vasul Zepter,asta ca sa evitam cuptorul in zilele astea calduroase.
-servim frigaruile cu sos de arahide deasupra (daca mai vrem) presarate cu alune tocate si alaturi de ciupercile pe care am mai ras niste parmezan.