Frigarui De Pui Gatit La Steamer Cu Sos De Legume
articol scris de Tunde blog dr-tunde-pantea.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- un piept de pui intreg
- o ceapa alba
- o ceapa rosie
- un ardei
- 500 g ciuperci proaspete
- 3 rosii
- un morcov
- 2 catei de usturoi
- suc de rosii - 200 ml
- ulei de masline
- condiment barbeque
- piper, ghimbir macinat
Pieptul de pui l-am spalat si l-am taiat fasii apoi patratele mai mari, le-am stropit cu un pic de ulei de masline si le-am condimentat cu condiment barbeque ...
legumele le-am spalat, rosiile, ardeiul le-am taiat cuburi, am curatat ceapa si le-am taiat cuburi, ciupercile le-am curatat si le-am indepartat coditele si le-am pus la o parte pt sos, morcocul l-am curatat si le-am taiat cuburi.
Am luat betisoarele pt frigarui si am inceput sa asez ingredientele pe bat, o rosie, o ceapa, o carne, o ciuperca, un ardeiun morcov si tot asa ...
cand am terminat de facut frigaruii ...e-am asezar in steamer ... am folosit tot steamerul pt frigarui ... ca sa se faca bine nu am ingramadit multe frigarui intr-o tava ci le-am pus cate 3-4 in ficare tava ...
am setat steamerul pe 60 min (insa nu mi-a luat atat cam 40 min), am pus apa in aparat si i-am dat drumul.
Intre timp am pregatit sosul ... legumele ramase de la frigarui le-am taiat marunt, coditele de ciuperci la fel,
am incins intr-o oala o lingura de ulei de masline am adaugat legumele, le-am calit bine,
am adaugat o lingura de boia, am amestecat bine, am pus apoi sucul de rosii, sare si ghimbir macinat ...
le-am lasat sa fiarba,cand legumele au fiert ...am luat blenderul de mana si le-am pasat.
Cand frigaruii au fost gata ...
le-am servit pe o farfurie alaturi de sos de legume.
Au fost ffff buni mai ales ca legumele au avut un gust mai deosebit ...
Pofta buna!