Frigărui De Curcan Servite Cu Sos Iaurt şi Castraveţi
articol scris de AlexJ blog alexandra-bucatariamea.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Frigărui de curcan servite cu sos iaurt şi castraveţi |
Şi ce dacă tot weekend-ul a plouat ??? Şi ce dacă toată lumea s-a pregătit pentru prima ieșire la munte și primul grătar în aer liber ???
Am mutat grătarele în bucătărie și ne-am bucurat de un super prânz . Dar totuși avem o fărâmă de speranță pentru weekendul viitor .
Am mutat grătarele în bucătărie și ne-am bucurat de un super prânz . Dar totuși avem o fărâmă de speranță pentru weekendul viitor .
Frigărui:
1 piept de curcan mic , tăiat în cuburi
ceapă albă mică , tăiată în 4
roșii cherry
1/4 linguriță piper negru
3 căței de usturoi, tocați
1 lingură de oregano uscat
1/4 linguriță cimbru uscat
2 lingurițe rase de coajă de lămâie
1/4 ceașcă suc de lămâie
1/4 ceașcă ulei de măsline extra virgin
sare și boia de ardei, după gust
și frigărui de bambus
Frigărui de curcan |
Sos tzatziki:
1 cană de iaurt
1/2 ceașcă de smântână
1/2 castravete mare, dat prin răzătoare
1 cățel de usturoi, tocat
1 lingură ulei de măsline extra virgin
sucul de la 1 lămâie
1 lingură mărar tocat ( de preferință proaspăt )
sare și piper proaspăt măcinat, după gust
Dacă utilizați frigărui de bambus, înmuiați-le în apă pentru a preveni arderea lor pe grătar.
Amestecați într-un vas toate condimentele și tăvăliți înăuntru bucățile de curcan.
Montați frigăruile prin alternarea unui cub de curcan, o bucată ceapă, o roșie și apoi un alt cub de curcan și tot aşa.
Frigărui de curcan servite |
Se încălzește grătarul . Deoarece afară plouă grătarul nostru s-a mutat în bucătărie.
Aşa că am luat tigaia grătar din dotare , am pus puțin unt și câțiva stropi de ulei de măsline , am pornit un foc mediu spre ridicat și am așezat frigăruile . Le-am răsucit pe toate părțile , cam odată la fiecare 5 minute până când au fost gata.
Frigărui de curcan |
Sosul de Castravete cu Iaurt: Am amestecat iaurtul, smântâna, castravetele, usturoiul, uleiul de măsline, lămâia și mărarul într-un bol și am asezonat cu sare şi piper , după gust.
Am servit frigăruile fierbinți alături de o garnitură de orez și sosul de castraveți.
So Simple, Yet So Complex !!!
Mai puteți încerca lângă dacă nu sunteți fan al sosului de castraveți și un sos de hrean pe care îl găsiți la Ikea : SÅS PEPPARROT și care nu ar trebui să lipsească din nici o bucătărie.
So Simple, Yet So Complex !!!
Frigărui de curcan servite cu sos iaurt şi castraveţi |
Mulţumesc pentru vizită !!!!