Frigarui De Creveti Cu Rosii Cherry
articol scris de svladu blog vladubucataru.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Salutare !
Am fost atras odata la Carrefour de niste creveti proaspeti necuratati.
Deja eram expert in curatat creveti de la practica la Hilton si am zis sa pregatesc si acasa asa ceva.
Am luat 570 grame de creveti proaspeti, iar, dupa curatare au mai ramas 293g. Un procentaj de 51%.
Discutand despre pret, desi nu mai imi amintesc preturile exacte, am facut un calcul ca mai bine iei congelati si decojiti. Probabil la gust insa sunt mai buni cei proaspeti!
Crevetii se curata foarte usor.
In prima faza se scoate corpul din carcasa tare, iar apoi se ia fiecare crevete si i se face cate o incizie pe spate sa se poata scoate matul lui afara. In poze este exemplificata mai bine manevra :
Dupa aceasta manevra se curata si se pot utiliza in orice fel (frigarui, fierti, prajiti). Aceasta crestatura are si un rol de coacere mai rapida, crevetii inflorind oarecum cand intra in contact cu temperatura ridicata.
Pentru felul nostru de mancare avem nevoie de rosii cherry micute, ciuperci si un sos care il preparam astfel :
- tocam o legatura de patrunjel, cateva ramuri de rosmarin si usturoi si le mixam pe toate in ulei de masline
Rezultatul trebuie sa arate cam asa :
Acuma sosul este si la preferinta dumneavoastra, daca ati dori alt sos puteti sa folositi. Oricum acest preparat merge foarte bine si la cartofii copti.
Pe niste bete de frigarui incepem sa montam preparatele :
Stropim frigaruile cu sos si le punem 10-15 minute la grilul de la cuptor.
Ar trebui sa fie foarte bune si sa asate cam asa :
Pofta buna !
---
Am fost atras odata la Carrefour de niste creveti proaspeti necuratati.
Deja eram expert in curatat creveti de la practica la Hilton si am zis sa pregatesc si acasa asa ceva.
Am luat 570 grame de creveti proaspeti, iar, dupa curatare au mai ramas 293g. Un procentaj de 51%.
Discutand despre pret, desi nu mai imi amintesc preturile exacte, am facut un calcul ca mai bine iei congelati si decojiti. Probabil la gust insa sunt mai buni cei proaspeti!
Crevetii se curata foarte usor.
In prima faza se scoate corpul din carcasa tare, iar apoi se ia fiecare crevete si i se face cate o incizie pe spate sa se poata scoate matul lui afara. In poze este exemplificata mai bine manevra :
Dupa aceasta manevra se curata si se pot utiliza in orice fel (frigarui, fierti, prajiti). Aceasta crestatura are si un rol de coacere mai rapida, crevetii inflorind oarecum cand intra in contact cu temperatura ridicata.
Pentru felul nostru de mancare avem nevoie de rosii cherry micute, ciuperci si un sos care il preparam astfel :
- tocam o legatura de patrunjel, cateva ramuri de rosmarin si usturoi si le mixam pe toate in ulei de masline
Rezultatul trebuie sa arate cam asa :
Acuma sosul este si la preferinta dumneavoastra, daca ati dori alt sos puteti sa folositi. Oricum acest preparat merge foarte bine si la cartofii copti.
Pe niste bete de frigarui incepem sa montam preparatele :
Stropim frigaruile cu sos si le punem 10-15 minute la grilul de la cuptor.
Ar trebui sa fie foarte bune si sa asate cam asa :
Pofta buna !
---