Frigarui Cu Legume
Sursa Frigarui cu Legume
articol scris de furnicuti blog furnicuti.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De ziua lui, furnicutul a primit, printre altele, si un diplomat, plin cu tot felul de ustensile de gratar, asta ca sa aiba cu ce sa asorteze cu tricoul "Licenced to Grill" :) Si ce altceva puteam sa facem in weekend, daca nu un gratar, la care sa le testeze. Cum in set erau si cateva sulite pentru frigarui, spun sulite pentru ca sunt f lungi, am convenit sa facem frigarui de legume, garnitura langa carnuri (a se vedea micul din dreapta). E suficient sa spun ca legume n-au mai ramas si au fost foarte laudate, in timp ce carne mai avem inca :)) Nu ca friptura n-a fost buna, dar astea au fost cel putin la fel de bune :)
Pentru vreo 5 frigarui, am folosit:
- 4-5 rosii mici
- 2 dovecei subriti
- 3 cepe rosii
- vreo 10 - 12 ciuperci micute, fara picioruse
- 1 ardei gras
- 1 catel de usturoi
- cimbru uscat
- 8-10 linguri ulei de masline
Legumele spalate si curatate, le taiem: ceapa in jumatati si apoi sferturi, pe latime, ardeiul bucati cam la fel de late ca ciupercile, rosiile in jumatate, iar dovleceii rondele groase de 1 deget. Infigem pe frigatui legumele alternativ, ca sa arate frumos.
Uleiul il incalzim intr-o tigaie, nu mult doar pana incepe sa fiarba. Stingem focul, adaugam usturoiul tocat marunt si cimbrul uscat. Lasam vreo ora pana se raceste, si se combina aromele. Inainte de a pune frigaruile pe gratar, le ungem cu ulei aromat si procedam la fel cand le intoarcem.
Pentru ca erau cam mari frigaruile si cam complicat de manevrat la masa, le-am scos pe toate intr-un bol, iar pe deasupra am turnat restul de ulei ramas. Au fost de-a dreptul minunate, foarte aromate, si cu siguranta vor deveni o traditie la gratarele noastre :)