contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Frigarui Cu Ficat De Porc Si Ardei

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga








O reteta simpla pentru un pranz delicios si rapid ;-)



 
 




Ingrediente:
300g ficat de porc,
lapte 300-500 ml,
2 ardei grasi (verde, galben),
piper negru boabe rasnita Kotanyi,
sare.
 
 
 

Ficatul se portioneaza si se pune in lapte cca 1h. Eu l-am lasat 2h...
 
 

Ardeii se spala, se curata si se taie in bucati potrivite pt.frigarui.
Betisoarele de frigarui se tin 10 min. in apa rece.
Bucatile de ficat se scurg de lapte, se lasa pe un prosop absorbant, apoi se pun pe frigarui intre bucatile de ardei gras.
Se rasneste piper negru peste frigarui si se frig foarte bine pe toate partile.
 
 

Dupa ce se scot, se sareaza si se acopera.
Drept garnitura am facut niste cartofi inveliti in bacon. Am folosit sase cartofi, pe care i-am curatat, spalat si pus la fiert in apa cu sare. Dupa 20 de minute am verificat cu furculita daca-s fierti, -a intrat usor furculita-am stins focul si am aruncat apa.

Aici sunt gata fierti si raciti.
 
 


I-am invelit cu bacon, -cred ca a avut 100g caserola, 6-8 felii-i-am prins cu ata si i-am pus pe gratarul incins.
 
 


Cand s-a rumenit baconul, i-am scos si am taiat ata.
 
 


Ficatul a fost foarte fraged, iar cartofii minunati!