Frigarui Aromate Si Piure Cu Broccoli
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Am luat un mic piept de pui cu care ma joc, din cei doi lobi voi face ce voi face, din “muschiuleti” am facut patru mini-frigarui. Mama economiei sunt.
Am facut un amestec pentru marinat bucatile de pui din combinatia de condimente numita five spices (care, conform Wikipedia contine anason stelat, cuisoare, scortisoara, piper sichuan si seminte de fenicul), pudra de usturoi, ulei (am pastrat uleiul aromat de la aripioare) si sos de soia.
Le-am lasat cam o ora la temperatura camerei.
Le-am insirat pe frigarui, fasii, fasii, apoi le-am fript pe plita.
Pentru piure am folosit in afara de cartofi, unt (ghee) si lapte, cateva buchetele de broccoli fierte si zdrobite, morcov ras marunt (crud) si ceapa verde.
Initial am vrut sa ucid si sosul de usturoi, mai am putin, dar efectiv nu se potriveste cu asa niste frigarui aromate si suculente, ala trebuie sa acopere ceva mai fad si mai sec, asa ca apare in poze, dar nu s-a consumat la respectivele.
Piureul cu ghee e misto rau, fac o obsesie pentru ghee in anumite mancaruri.
Stiu, simplu, dar bun, deja ajung des la concluzia ca simplu e cel mai bun.
rororo